Новорічне меню

Плануємо новорічне меню з торговою маркою «Сто пудів»

Рік, що минає 2020 й рік багатьох з нас з відомих причин зробив мимовільними домосідами. Відмінилися перельоти, не придбавалися путівки, ділові поїздки замінив скайп і зум.

Ми вирішили, що в новорічну ніч зробимо невелику кулінарну подорож: підберемо разом з Вами оригінальні кулінарні рецепти зі всього світу, і реалізуємо їх так, щоб Ваше меню було невід'ємною і незабутньою частиною домашнього свята.

Допоможе нам у цьому «стопудовий кухар», який краще за всіх знає, що, як і з чого можна зробити, використовуючи свій кулінарний талант, готовність до експериментів і асортимент нашої торгової марки та інших, партнерських і дружніх.

Перед початком планування, перш за все, визначимося. Спочатку по учасниках. Ми орієнтуємося на сім'ю з трьох-п'яти чоловік, яка чекає до себе в гості ще стільки ж або трохи більше рідних, друзів і знайомих. Потім по концепції. Ми вважаємо, що все можна приготувати самим, і розважити себе самостійно, причому новорічний стіл заздалегідь вважаємо спільним сумісним розвагою, а не каторгою для єдиного вміє готувати людини. Ну і по часу. Традиційно новорічний стіл починається о сьомій годині вечора і завершується о сьомій ранку. Про ці дванадцять чудових насичених годин ми і будемо говорити.

  • Сьома вечора. Ялинка (звичайно!) Вже вбрана. Прибирання (можливо!) Вже завершена. На кухні має місце бути (досить хаотична) кулінарна активність. І члени сім'ї, під різними приводами, з'являються на кухні все частіше з метою поцупити що-небудь смачненьке. Потрібно терміново відволікти їх, але при цьому не «перебити» апетит, і не перервати кулінарні процеси. І для цього прекрасно підходять заздалегідь приготовлені і швидко розігріті маленькі японські ...

Зрази корокке

Невелика примітка: Польща, Литва, Білорусь і Україна успадкували зрази від кухні великий Речі Посполитої, і, напевно, кожна господиня хоча б раз готувала (або купувала готове) це смачне і ситне блюдо. Але дивно те, що абсолютно незалежно аналогічне блюдо винайшли в Японії. Японські корокке просто менше розміром і більш кругленькі за формою. І, з огляду на те, що часу перед Новим роком завжди не вистачає, ми пропонуємо почати приготування цих симпатичних картопляних кульок з придбання Суміші для випічки "Картопляники"

Порядок приготування:

Суміш з коробки висипати в глибоку ємність, перемішати. Поступово додати 750 мл води кімнатної температури. Ретельно перемішати і дати постояти 10-15 хвилин. За цей час приготуємо начинку: годиться будь-який м'ясний фарш. Пережарюють 200-300 г. фаршу з нарізаною дрібно цибулиною і, приблизно, 200 м зеленої частини пекінської капусти З пюре формуємо плоскі коржі, начинку кладемо на середину, загортаємо краю і надаємо округлу форму. Якщо не виходить - можна полегшений «ледачий» варіант: змішуємо начинку з пюре і ліпимо кульки. Щоб зрази тримали форму, перед смаженням обвалюють їх в панірувальних сухарях. Ми рекомендуємо Сухарі панірувальні "Професійні" з паприкою

Якщо є вок, смажимо - в воке, якщо є фритюрниця - в фритюрниці, годиться і звичайна сковорода. Смажимо у великій кількості рафінованої олії  Олія соняшникова рафінована

Даємо стекти від надлишкового жиру і подаємо зі сметаною, або, ще краще, з грибним соусом Соус "Грибний"

  • Вісім  годин. Це час для приготування холодних салатів, які повинні встигнути просочитися, але, ні в якому разі, не "перестояв». Самим «холодним» з них, напевно, буде салат з м'ятою і кус-кусом.

Табуле

Невелика примітка: Цей салат один із символів середземноморської кухні, причому середземноморської в широкому сенсі. Свої варіанти табуле пропонують, як африканці, так і вірмени, не кажучи вже про жителів східного і південного узбережжя. Салат дуже легкий і дуже літній, благо, що зараз зелень можна купувати цілий рік, і без свіжої зелені цей салат неможливий. А ось крупу ми можемо вибирати.

Дрібний булгур koftelik вважається класикою  Булгур Koftelik

Кіноа дає модний і пафосний «Суперфуд» Кіноа мікс

А ми частіше віддаємо перевагу кус-кус Кус-кус пшеничний

Порядок приготування

Починаємо з кус-куса, приблизно 200 г. Можна просто ошпарити окропом, можна обсмажити з оливковою олією - так смачніше. Варити - це якщо вибрали булгур або киноа. Далі на шар кус-куса поміщаємо дрібно нарізані кубиками 5-6 помідорів і 3-4 огірка. Непогано, якщо є жовтий болгарський перець, додає смаку і вигляду. Зелень: обов'язково м'ята, свіжа або суха, бажаний зелена цибуля, припустимо салат-латук. Далі солимо і додаємо спеції: мелений мускатний горіх і чорний перець на кінчику ножа. Сіль краще морська  Сіль морська і видавлюємо сік одного лимона. Додаємо оливкову олію, змішуємо і ставимо на дві години на холод.

  • Дев'ята вечора.  Для господині, безумовно, час до свого багатого внутрішнього світу додати надзвичайний зовнішній вигляд. Навіть якщо господиня пручається і стверджує, що ось зараз ..., ще трохи .... Мудрі члени сім'ї об'єднуються і любовно виштовхують господиню з кухні в бік ванної, пообіцявши, звичайно ж, що не сидітимуть склавши руки, а, наприклад, займуться  бутербродами. Як звичайними, так і незвичайними.

Бутерброди з шпротами, паштетом, ... і хумусом? Невелика примітка: Звичайно, якщо обмежитися класичними новорічними бутербродами з ікрою, червоною рибкою і паштетами, ніякої екзотики не вийде. Навіть якщо врахувати, що паштети у нас будуть на будь-який смак:

Паштет "Празький" м'ясний "Сто Пудів"

Паштет з курячої печінки "Сто Пудів"

Паштет з гусячої печінки "Сто Пудів"

Паштет печінковий з вершковим маслом "Сто Пудів"

Але от щодо шпрот ми гаряче рекомендуємо не вітчизняні, а класичні прибалтійські Шпроти в олії ТМ "Amberfish"

А ось тепер і про екзотику, про приготування хумуса по справжньому ізраїльському рецептом.

Порядок приготування

Для початку купуємо Хумус

І робимо все виключно по прикладеному рецептом. Але якщо хочеться чогось більш незвичайного, і щоб «краще мазати» і «виглядало оригінальніше», додаємо  Кунжут

Відповідно в злегка обжаренном і подрібненому вигляді. Прикрашаємо бутерброд з хумусом зеленню і маринованим огірочком.

  • Десята вечора. Якщо запрошувалися гості, то вони вже тут, по крайней мере, частково. Їм, в тому числі, можна доручати менш кваліфіковану роботу: нарізати, змішати, почистити, або більш кваліфіковану: розкласти, прикрасити, подати. Але є старе новорічне правило: гість, який нічого ще не з'їв і не випив, нічого корисного для новорічного столу і не зробить. Тому: швидка закуска для гостей у нас вже готова. Така, що хороша, і теплою і холодною, і під будь-який аперитив. А саме гречані млинці з червоною рибою.

Невелика примітка: Додавати гречане борошно в тісто для млинців люблять в Росії, і, чомусь у Франції (популярні крепи і менш відомі Галетт). Але ось начинка з червоної риби більше в традиціях російської кухні. Ви швидко переконаєтеся, що такі млинці чудово приймаються не тільки під час масниці, а й в новорічну ніч.

Порядок приготування.

Просто використовуємо зручну кулінарну суміш Суміш для випічки "Млинці гречані" і печемо млинці так, як вказано в інструкції.

Для начинки годиться будь-яка солона червона риба. Рекомендуємо порізати філе на невеликі шматочки і змішати з зеленою цибулею і вершковим маслом  Масло вершкове 82,5%

Таку начинку можна тонким шаром нанести на всю поверхню ще теплого млинчика. Потім млинець звертаємо в трубочку і нарізаємо на зручні і красиві рулетики. Для дітей і ласунів прекрасно підходять млинчики з начинкою зі згущеного молока, наприклад такого: Сгущенное молоко карамелизированное 8,5%

Ну, и гречневым блинчикам они обычно предпочитают вот такие, очень праздничные и новогодние: Смесь для выпечки "Цветные блины"

  • Одинадцята вечора. Всі холодні закуски, напої вже на столі, а гості, по крайней мере, велика частина, вже в повний зріст святкують.

В цей час належить говорити хороші слова про рік, що минає. Звичайно, для того, щоб знайти хороші слова для 2020 року, потрібно бути дуже творчою людиною, тому надихнемо гостей гострої, гарячої і творчої закускою.

Фахитас з квасолею на тортильяс

Невелика примітка: Фахітас дослівно перекладається як «пояски» або «смужки», це гаряче і гостре техасько-мексиканське блюдо. У нашій версії використовується курка, хоча спочатку це блюдо передбачало засмажені на вугіллі смужки телятини, загорнуті в кукурудзяну коржик. На жаль, вугілля в новорічну ніч не завжди доступні, але і на сковороді все виходить зовсім не гірше.

Приготування.

Починаємо з тортільяс. Для тіста знадобиться пшеничне і кукурудзяне борошно тонкого помелу. Ось тут якраз такі:

Борошно кукурудзяне

Борошно пшеничне в / с

Співвідношення приблизно один до одного, дві склянки однієї муки і дві склянки інший змішуються і поступово з помішуванням додається тепла вода (приблизно склянку), в якій розчинені дві столові ложки  Олія кукурудзяна

І трохи солі тонкого помелу  Сіль "Екстра"

Тісто вимішує і залишається на півгодини. В цей час займаємося фахитос.

На велику компанію знадобиться близько кілограма філе, яке нарізаємо смужками і починаємо обсмажувати на великому вогні. Коли з'явиться скоринка, починаємо додавати перець чилі - два-три невеликих стручка, смужки двох-трьох болгарських перців, можна консервованих або заморожених, і консервована квасоля, півтори банки такої  Квасоля консервована в томатному соусі

На повільному вогні, 10 хвилин тушкуємо. А в цей час піднялося тісто ділимо на 12-15 шматочків, розгортаємо качалкою в плоский тонкий кружок. І, без масла, на змащеній сковороді випікаємо тортильяс з двох сторін, як млинці або омлет.

А далі улюблений мексиканський застільний атракціон: подати фахитас прямо в сковороді і не подати жодного вилок, ні ложок, ні ножів. Тому що не положено.

  • Північ. Президент виголошує привітання, бій годинника, шампанське, салют, крики і поцілунки. Деякий час не до їжі. Але окремі цілеспрямовані гості «під горілочку» вже накладають собі ...

Соєвий салат з лісовими грибами по-корейськи

Невелика примітка: Корейська кухня приділяє велику увагу закусок. У доброї господині їх число досягає дванадцяти. У корейській кухні багато маринованого і перченого.

Вважається, що це допомагає краще засвоювати жирне м'ясо, напівсирі морепродукти і рис. На відміну від багатьох інших народів Східної Азії, корейці добре знають, що таке сніг і мороз, і як важливо підібрати належну закуску під міцні напої.

Приготування.

Основною частиною салату будуть шматочки сої  Соєвий гуляш

Знадобиться близько 300 г Соєвіх шматочкив заливаємо гарячим маринадом, в який крім води входить цукор, червоний перець, солоний соєвий соус, імбир, трохи оцту. Мінімально набухає і маринується дві години, можна більше.

Потім соя змішується з грибами, такими як  Гриби опеньки мариновані

Додається дрібно нарізану цибулю, краще червоний, типу «марс» і 50-100 г корейської моркви.

Додати пахучого рослинного маслаОлія соняшникова нерафінована

Для краси можна посипати зеленню.

  • Перша година ночі. Частина гостей танцює, частина позіхає під телевізор, деякі (зовсім маленькі) вже сплять. А естети (і особливо естетки) фотографують, викладають в мережу (і їдять, звичайно) напевно, самий фотогенічний ...

Салат "Цезар"

Невелика примітка: На відміну від більшості інших страв, цей салат має однозначного автора. А ось до якої кухні його віднести не відразу зрозуміло: автор - американець італійського походження, а свій салат він створив вперше на території Мексики. У ресторанному меню «Цезар» зазвичай визначається, як «європейська кухня». Також як і з класичним новорічним салатом «Олів'є», кожна господиня вносить свої нюанси в початковий рецепт, і на кожному кулінарному інтернет-ресурсі під розкішним фото (ми вже згадували, що салат дуже простий, але дуже фотогенічний) розгортаються справжні безкровні битви за те , чи вважати чергову версію справжнім «Цезарем». Ми рекомендуємо: то, що вийшло у вас просто ставте на стіл. А якщо хтось буде багато виступати, відправте «на мороз», благо в новорічну ніч до нього зовсім недалеко.

Приготування.

Салат (будь-який, хоча краще ромен) моєму, сушимо, видаляємо стрижневу частину листя, рвемо на шматочки. Це основа. Відварені яйця (краще перепелині 20 штук) ріжемо навпіл, якщо курячі, тоді можна вісім, ріжемо кубиками. Нарізану кубиками відварну (або копчену) курячу грудку ріжемо кубиками і злегка обсмажуємо на вершковому маслі  Масло вершкове 73%

Помідори черрі, два-три десятка, ріжемо навпіл. Робимо заправку: вона так і називається «Цезар». Покупної майонез для «Цезаря» цей злочин. Беремо куряче яйце, варимо близько хвилини після закипання води, потім охолоджуємо і розбиваємо в чашу блендера.

Додаємо гірчицю, приблизно пів чайної ложки, сік половинки лимона і два розчавлених зубчики часнику. Збиваємо блендером, поступово вливаючи півсклянки оливкової олії. У готову заправку додаємо до смаку: трохи вустерського соусу, тайського або грецького соусу на основі анчоусів, непогано з «Теріякі».

Натираємо на тертку грам 200-300 пармезану (або іншого подзасохшего, але не цвілого сиру). Деякі люблять додавати сир в заправку, деякі використовують тільки для присипки.

На завершення підготовки роздруковуємо дві-три пачки з готовими крутонами  Крутони "Land-Leben" горошини

Найсмачніший для гостя «Цезар» той, який змішав він сам. Тому подаємо кожному бажаючому плоску порожню тарілку і доступ до підготовленим інгредієнтам. Послідовність така: знизу салат, поливаємо заправкою (без фанатизму), потім курка, потім помідори, потім крутон, потім яйця, потім знову скроплюємо заправкою, потім посипаємо сиром. Перемішуємо. Дивимося, у кого вийшло красивіше. Смачно точно буде у всіх.

  • Дві години ночі. Чомусь саме в цей час прийнято подавати страву з духовки. Навіть якщо воно вже годину як готове. Головною стравою новорічного столу у нас буде ...

Риба в гранатовому соусі з рисом і бобами

Невелика примітка. Загальновідомо, що грузинська кухня - це м'ясо, тісто, лобіо, прянощі і горіхи. Проте, до річковій рибі грузинські кухарі ставляться дуже позитивно, країна релігійна і навіть під час посту хочеться смачно їсти. Поза конкурсом для запропонованого рецепта прісноводна форель, але, будьте впевнені, що короп, судак, сазан «зайдуть» не гірше, особливо якщо врахувати, як риба маринується і з чим подається.

Приготування.

Будемо вважати, що після чистки, видалення нутрощів і плавників у вас є кілограмова рибна тушка. Її звичайно навряд чи вистачить на всіх. Тоді вихідні дані подвійте або утройте. Тушка зовні і зсередини змащується сванской сіллю або іншої підходящої сумішшю солі і спецій, а потім засипається приблизно 300 м цибулевих кілець і заливається гранатовим соком. Маринується близько години.

Потім цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, додаються півпачки волоських горіхів  Волоський горіх

зерна половинки граната, трохи гвоздики, кориці, чорного перцю, пажитника, якщо є, свіжа кінза. Отримана суміш заливається маринадом з гранатовим соком і в блендері готується напіврідка паста. Якщо виходить дуже рідко, можна додати кукурудзяної муки  Борошно кукурудзяне

Отриманою пастою набиваємо рибку черевце, якщо буде багато, можна обмазати зовні, щоб вийшла смачна скоринка. Смажимо на деку в духовці. Періодично поливаємо виділяється жиром, щоб риба не пересохла. Якщо риба суха, відмінно виходить використовувати для поливання півсклянки оливкової олії з розчавленими в нього двома-трьома зубчиками часнику.

З гарніром все зовсім просто: щоб вийшло гарно і смачно, використовуємо готову суміш. Після варіння гарнір підкладаємо «під бочок» рибі і залишаємо на час перед подачею в духовці Бобова суміш з рисом

  • Три години ночі. Час діджестівом (для тих, хто ще здатний вимовити це слово). Деякі вважають, що закуски тут будуть недоречні. Сперечатися не будемо, просто не забудемо сервірувати ...

Вафлі Бельгійські з горіховою начинкою Невелика примітка. Вафлі це однозначно європейський винахід, але майже кожна країна вважає, що вафлі винайдені і правильно готуються саме у них. З цього списку бельгійські вафлі наймолодші та всесвітньо відомі. А почалося все з того, що сім'я бельгійських кондитерів вирішила популяризувати давно відомі брюссельські вафлі за океаном. Щоб відповідати американським смакам, експериментували з рецептурою, формою, подачею, начинками і добавками. В результаті вийшли дуже космополітичні бельгійські вафлі, які готують у всьому світі, і як елемент високої кухні, і як вуличний фастфуд.

Приготування. Звичайно, для приготування потрібна вафельница. Сподіваємося, що якщо її поки не було, вам її щойно подарували перед Новим роком. Для решти потрібно тільки  Суміш для випічки "Вафлі Бельгійські"

Коли вафлі висохнуть, ховаємо так, щоб ніхто не побачив. Інакше о третій годині подавати не буде чого.

  • Чотири години. Вже не ночі, а ранку. Танцювати і активно святкувати (поки) немає сил у найвитриваліших. Час солодкого столу: морозиво, фрукти, чай, кава і, звичайно ж ....

"Капкейкі" з шоколадними дропсами

Невелика примітка. Кекс-чашечка це придумали англійці. А «розкрутили» і зробили «культової» солодкістю американці. Тісто майже таке ж, як для найбільшого бісквітного торта, але маленькі кексики з «милими» прикрасами здаються смачніше і цікавіше. А ще, якщо використовувати різні начинки, добавки і прикраси, можна за вечір з'їсти не один шматок одного торта, а багато маленьких шматочків з різними смаками. Для жінок і дітей - безцінне!

Приготування.

Готуємо посуд, плиту і   Суміш для випікання "Капкейки" з шоколадними дропсами

У готуванні обов'язково беруть участь діти та інші члени сім'ї, якщо на ваш смак, вони досить впали в дитинство. Це важливо. Тому що після тріумфальної дегустації капкейков в новорічну ніч, діти з задоволенням знайдуть під ялинкою, наприклад, такі подарунки

Дитячий набір для випічки "Капкейки" + 3D конструктор (ванна)

Дитячий набір для випічки "Капкейки" + 3D конструктор (кухня)

Дитячий набір для випічки "Капкейки" з цукатами + 3D конструктор (динозаври)

Дитячий набір для приготування цукерок "Трюфель" + 3D конструктор (вітальня)

  • П'ять годин. Ті, хто ще на ногах, починають дивитися на годинник і прикидати що краще: таксі і додому, або прилягти де-небудь подрімати. Новорічний стіл зазвичай не викликає вже ніякого інтересу. Але це тільки в тому випадку, якщо ви не приготували і не подали ...

Глінтвейн з чорносливом

Невелика примітка: Змішувати вина з прянощами і фруктами практикували ще в античності. Підігрівати суміш стали в холодну і сиру погоду. Також тепле вино рекомендувалося як античними, так і середньовічними лікарями для хворих і ослаблених людей. А ось справжню популярність «палаюче вино» набрало під час «малого льодовикового періоду».

Приготування

Для глінтвейну важливо підготувати звичайнісіньке ординарне червоне вино: чи не кріплене і не з концентрату. Все інше, включаючи екзотичні спеції і пахучий чорнослив, вже приготовлено  Глінтвейн з чорносливом

  • Шоста ранку. Закінчуються феєрверки. За вікном стихають крики і пісні, розходяться по теплих місць підгулялі компанії.

Кіш Лотаринзький з баклажанами і печерицями

Невелика примітка: Блюдо лотарінгськой кухні, але все Лотарінгське французи ревниво вважають французьким. Кіш-Лорейн, до речі, улюблена страва комісара Мегре, якщо вірити Сименону. Відкритий пиріг з найрізноманітнішими начинками прекрасно поїдається дорослими, а діти зазвичай приймають киш за смачну, але дуже товсту піцу.

Приготування

Для тесту цілком підходить вже готова суміш  Суміш для випічки "Пиріг"

Робимо дріжджове тісто за рецептом і викладаємо його на змащену металеву форму, по краях робимо «бортики». В якості начинки на тісто змішуємо і викладаємо:   Гриби печериці мариновані "Огонек"

Тільки гриби краще порізати. Робимо заливку. Пара яєць, 150 р тертого сиру і 150 м густих вершків будуть в самий раз: змішати і збити. Потім рівномірно залити начинку. Випікаємо в духовці до золотистої скоринки.

  • Сьома ранку. Перший новорічний світанок. І ... потрібно прийти в себе, тому що свято не останній. Попереду, зокрема, Різдво. Тому, прощаючись з гостями, рекомендуємо їм зробити маленький, але дуже актуальний подарунок   Кутя подарункова

З наступаючим святом! Смачного!