Рецепти з крутонами

Гаспаччо з крутонами (вегетаріанське)

ІНГРЕДІЄНТИ

Помідори 5 штук

Червоний солодкий перець 3 штуки

Часник 3 зубчики

Ріпчасту цибулю 1 головка

Оливкова паста по смаку

Сіль за смаком

Огірки 3 штуки

Мелений чорний перець за смаком

Оцет за смаком

Томатний сік 1,5 л

Заливаємо помідори окропом, через кілька хвилин знімаємо шкірку, видаляємо насіння, чистимо огірки від шкірки, потрошимо перці від насіння. Всі овочі ріжемо великими шматками і отправля3ем в блендер (порціями), туди ж цибуля і часник, доливаємо в кожну порцію томатного соку, повністю перемелює до однорідної рідкої кашки Оливкова олія доливається в блендер разом з овочами, на кожну порцію приблизно три-чотири столові ложки. Переливаємо в каструлю, солимо, перчимо, трохи, додаємо оцет, приблизно три-чотири столові ложки. Перемішуємо. Все переливаємо в каструлю і відправляємо в холодильник на пару годин. Сухарики (крутон) подаємо окремо, щоб гості самі додавали до смаку.

 

Гороховий крем-суп з цибулею-пореєм і крутонами (вегетаріанське)

ІНГРЕДІЄНТИ

Зелений колотий горох 200 г

Лук-порей ½ стебло

Сіль за смаком

Вода 2 л

Оливкова олія 7 столових ложок

Часник 4 зубчики

Залити горошок в каструлі. Варити до готовності. Тим часом, тонко порізати кружальцями і обсмажити на оливковій олії (1 столова ложка) цибулю порей. Готовий горошок, сіль і половину цибулі порей перетворити в пюре за допомогою блендера. Подавати з рештою цибулею і крутонами.

 

Салат з запечених овочів і крутонов (вегетаріанське)

ІНГРЕДІЄНТИ

Салатна цибуля 1 пучок

Часник 3 зубчики

Оливкова олія 3 столові ложки

Червоний винний оцет 1 столова ложка

Помідори черрі 250 г

Баклажани 1 штука

Кабачки 3 штуки

Сіль за смаком

Мелений чорний перець за смаком 1.

Розігрійте духовку до 220 градусів. 2. Поріжте баклажан і кабачки великими кубиками і перекладіть в миску. Додайте дрібно нарізаний салатний цибулю, чи не очищені зубчики часнику, половину оливкової олії, трохи солі і перцю. Перемішайте і викладіть на деко. Надішліть в духовку на 30-35 хвилин, поки овочі злегка не обвугляться, пару раз перемішавши їх. 3. У великій мисці змішайте масло, що залишилося і оцет, додайте овочі, розрізаний навпіл помідори і крутон, добре перемішайте. Залиште на 10 хвилин і подавайте.

 

Рибний суп по-середземноморському

ІНГРЕДІЄНТИ

Ріпчасту цибулю 70 г

Лук-порей 70 г

Оливкова олія ¼ склянки

Часник 2 зубчики

Помідори 600 г

Томатна паста 1 столова ложка

Цедра апельсина 2 штуки

Чебрець ½ чайної ложки

Насіння фенхелю ½ чайної ложки

Рибний бульйон 2 л

шафран щіпка

Сіль за смаком

Петрушка за смаком

Тріска (або інша нежирна риба) 1,4кг

Тертий сир пармезан за смаком 1.

Візьміть по 1 чашці ріпчастої цибулі і порею, нарізаних тонкими кружечками, і обсмажте майже до м'якості на 0,25 чашки оливкової олії. 2. Підмісіть 2-4 великих подрібнених зубчики часнику, 3 чашки очищених від насіння і крупно нарізаних томатів, 1 столову ложку томатної пасти, 2 шматочки сушеної апельсинової цедри і 0,5 чайної ложки сушених насіння кмину і фенхелю. Потримайте на маленькому вогні ще 5 хвилин і влийте 2 літри рибного бульйону. 3. Підмісіть щіпку шафрану, якщо є. Злегка посоліть і додайте інші приправи (за бажанням), доведіть до кипіння. Поваріть на маленькому вогні 20 хвилин. 4. Наріжте на шматки товщиною 5 см нежирну рибу без кісток - тріску, палтус, морський окунь - 1,4 кг (6 чашок). 5. Перед подачею до столу покладіть рибу в суп, доведіть до кипіння і поваріть близько 1 хвилини, щоб риба змінила колір і стала пружною на дотик. Крутонами покладіть в супові тарілки. Налийте зверху суп, покладіть шматочки риби, посипте рубаною петрушкою і тертим сиром пармезан і подавайте на стіл.

 

Теплий салат зі шпинатом, яйцем пашот, смаженими ковбасками і беконом

ІНГРЕДІЄНТИ

Шпинат 110 г

Кресс-салат до смаку

Куряче яйце (велике) 4 штуки

Свинячі копчені ковбаски 75 г

Копчений бекон 8 шматків

Ріпчасту цибулю 1 головка

Гриби 50 г

Оливкова олія extra virgin 2 столові ложки

Сухе шеррі (херес) 3 столові ложки

Хересний оцет 1,5 столові ложки

Мелений чорний перець за смаком

1. Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти. Лук, гриби і бекон наріжте невеликими шматочками (приблизно по 5 мм). Ковбаски наріжте шматочками побільше. Шпинат і крес-салат викладіть на 2 великі тарілки, видаливши жорсткі стебла. 2. Зваріть яйця пашот. 3. У сковороду влийте олію, добре розігрійте і додайте бекон, цибулю і ковбаски. Перемішайте і підсмажте на сильному вогні до рум'яності. 4. Через 4 хвилини додайте гриби, перемішайте і підсмажте ще пару хвилин. На завершення поперчіть, збризніть шеррі і хересного оцтом. Пару секунд дайте покипіти. 5. Перекладіть яйця зверху на салат, навколо полийте соусом і посипте крутонами.

 

Кассуле

ІНГРЕДІЄНТИ

Біла квасоля 1 кг

Морква 2 штуки

Ріпчасту цибулю 1 штука

Гвоздика 1 штука

Сосиски 1 штука

Ковбаса часникова 150 г

Качині ніжки 1 штука

Вершки 30% -ние 4 0 г

Вершкове масло 70 г

Хересний оцет 1 столова ложка

Крутонами за смаком

Оливкова олія за смаком

Сіль за смаком

Мелений кайенский перець за смаком

Рубаний резанец-цибуля 1 столова ложка

1. Квасолю замочити напередодні. 2. Відварити до м'якості з гвоздикою, увіткненою в цибулю і морквою. 3. Відварити сосиску в кінці варіння квасолі разом з квасолею. 4. Ковбасу з часником нарізати паличками. 5. Качину ніжку обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки. Обробити на невеликі шматки. 6. 250 гр відвареної квасолі змішати з вершками і маслом, змішати блендером і перетерти через сито. Додати оцет. 7. У тарілку налити квасоляного крему, покласти квасолю, ковбасу, нарізану сосиску і качину ніжку. Посипати крутонами, різаним цибулею, перцем кайенским (або краще Еспелетт) і полити оливковою олією.

 

Суп-пюре з лосося

ІНГРЕДІЄНТИ

Філе лосося 350 г

Стебло селери з листям 1 штука

Вершкове масло 50 г

Червоний цибулю 1 головка

Пшеничне борошно 5 столових ложок

Сир 50 г

Молоко 1 стакан

Морська сіль за смаком

Кріп за смаком

Крутони за смаком

1. Спочатку приготуємо бульйон. Для цього в невеликій каструльці поставте варити - корінь селери (1 стебло), половину цибулини і шкірку від лосося. Готуємо на середньому вогні 20 хвилин. 2. В основній каструлі на вершковому маслі обсмажте дрібно порізану цибулю (половину цибулини) і невеликі шматочки лосося до готовності. Додайте борошно і влийте готовий бульйон. Далі закидаємо нарізані шматочки сиру і варимо помішуючи ще 10 хвилин (поки сир не розплавиться повністю). Додаємо склянку гарячого молока і варимо помішуючи ще 3 хвилини. Додаємо сіль / перець. 3. Одержаний суп подрібнюємо в блендері. Розливаємо по тарілках, прикрашаємо дрібно нарізаним кропом, крутонами і за бажанням шматочками обсмаженого лосося.

 

Бурріда (французький рибний суп)

ІНГРЕДІЄНТИ

Біла риба (сібас, дорадо, тріска і т.д.) 500 г

Стебло селери 20 г

Лук-порей 20 г

Ріпчаста цибуля 60 г

Морква 80 г

Часник 3 зубчики

Біле сухе вино 60 мл

Коньяк 25 г

Помідори 270 г

Томатне пюре 50 мл

Фенхель 20 г

Чебрець 4 гілочки

Лавровий лист 2 штуки

Петрушка 15 гілочок

Тархун 5 гілочок

Сир Емменталь 100 г

Мелений кайенский перець за смаком

Соус айоли 120 г

Сіль 10 г

Оливкова олія 50 мл

1. Рибу очистити, випатрати і промити. Відрізати голову, прибрати зябра. Зняти філе, хребет, голови і кістки зберегти. Голови і кістки ретельно промити під струменем холодної води. 2. Часник дрібно порубати. Селера, цибулю-порей, моркву і ріпчасту цибулю очистити і крупно нарізати. Помідори нарізати на четвертинки. 3. Рибні хребти і голови крупно порубати і добре підрум'янити на оливковій олії у великій каструлі. Додати овочі (крім часнику і помідорів) і обсмажувати ще 20 хвилин. 4. Додати часник і зменшити вогонь до слабкого. Влити томатне пюре і тушкувати, помішуючи, 10-15 хвилин. 5. Додати нарізані помідори і тушкувати ще 5 хвилин 6. Влити біле вино і дати рідини википіти до половини обсягу. 7. Акуратно полити вміст каструлі коньяком і підпалити. 8. Коли вогонь згасне, влити в каструлю воду на три пальці вище вмісту. 9. Зелень фенхелю, чебрецю, лавровий лист і петрушку зв'язати ниткою і додати в каструлю. Туди ж викласти тархун. Посолити і варити 45 хвилин. 10. Окремо на сковорідці на оливковій олії підсмажити рибне філе до гарної золотистої скоринки. Обсушити філе на паперовому рушнику від зайвого масла. 11. Процідити суп через друшляк. Викласти в нього шматочки філе і варити ще 15 хвилин, поки риба не почне розпадатися. В самому кінці додати кайенский перець. 12. Подавати суп з крутонами, тертим сиром і соусом айоли.

 

Суп-пюре з нутом

ІНГРЕДІЄНТИ

Оливкова олія 2 столові ложки

Лук-порей 2 стебла

Консервований нут 750 г

М'ясний бульйон 1,5 л

Картопляний крохмаль 1 чайна ложка

Сіль за смаком

1. Розігрійте масло у великій каструлі. Додайте очищений і дрібно нарізану цибулю і готуйте на невеликому вогні, помішуючи, 15 хвилин, поки він не стане золотисто-коричневим. Додайте 300 мл бульйону і варіть 5 хвилин, потім приберіть каструлю з вогню і з'єднайте її вміст з бульйоном. 2. Турецький горох по частинах розмели в блендері - так щоб вийшло пюре, додайте 2 столових ложки бульйону для спрощення процесу. Потім відправте горохову пасту в каструлю з цибулею і бульйоном і повільно розігрійте. 3. Змішайте крохмаль в чашці з 2 столовими ложками води, коли грудочок не залишиться - вилийте суміш у каструлю з супом. Варіть на повільному вогні ще 5 хвилин. Посоліть за смаком. Подавайте з крутонами.

 

Суп з лісовими грибами та вершками

ІНГРЕДІЄНТИ

Свіжі лісові гриби 600 г

Печериці 100 г

Лук-шалот 6 головок

Сушені білі гриби 10 г

Свіжий чебрець 1 стебло

Мелений чорний перець за смаком

Рослинна олія 2 столові ложки

Вершкове масло 20 г

Сіль за смаком

Вершки 25% -ві 200 мл

Бульйон 4 склянки

Часник 2 зубчики

Оливкова олія extra virgin за смаком

Крутони за смаком

1. Білі сушені гриби залити невеликою кількістю теплої питної води і залишити на час. 2. Печериці почистити і нарізати тонкими скибочками. Цибулю і часник подрібнити. У великій глибокій сковороді розігріти олію і вершкове і гарненько підсмажити на цій суміші цибулю, половину нарізаного часнику і печериці. Гриби повинні саме підсмажитися, тому якщо в сковороді утворюється занадто багато рідини, її краще злити і ще кинути масла. Додати листя чебрецю, чорний мелений перець і трохи солі. 3. Кинути в сковороду свіжі гриби. Перемішати ретельно з печерицями та теж підсмажити. Замочені сушені білі гриби віджати і кинути в сковороду. Загасити все протягом 4-5 хвилин, помішуючи. 4. Потім влити в сковороду дві склянки бульйону і рідина, в якій були замочені білі гриби. Перемішати і довести до легкого кипіння. Якщо суп здасться занадто густим, влити ще бульйону (але не більше 4 склянок сумарно, інакше рідини буде занадто багато). Поварити на слабкому вогні 5-7 хвилин, влити вершки. Акуратно перемішати. Додати сіль і перець за смаком. Залишити на вогні ще на пару хвилин. 6. Розлити суп по тарілках і кожну порцію полити приблизно столовою ложкою оливкової олії. Посипати крутонами.

 

Тосканський томатний салат «Панцанелла»

ІНГРЕДІЄНТИ

Помідори 6 штук

Часник 1 зубчик

Каперси 2 столові ложки

Червона цибуля 1 головка

Маслини 150 г

Оливкова олія 8 столових ложок

Червоний винний оцет 2 столові ложки

Базилік 1 пучок

1. Змішайте нарізані помідори, подрібнений часник, цибулю, нарізану півкільцями, каперси і маслини у великій мисці. Налийте масло і оцет і акуратно перемішайте. Щедро приправте спеціями. 2. Додайте крутон в салат, добре перемішайте. Зверху посипте нарізаним листям базиліка.

 

Цибулевий суп з крутонами

ІНГРЕДІЄНТИ

Ріпчаста цибуля 500 г

Вершкове масло 25 г

Оливкова олія 15 мл

Біле сухе вино 30 мл

Пшеничне борошно ½ склянки

Букет гарні 1 пучок

Крутони 12 штук

Тертий сир Емменталь 60 г

Курячий бульйон 700 мл

Сіль за смаком

Мелений червоний перець за смаком

1. Очистити цибулю, розрізати навпіл і нашаткувати півкільцями. 2. На сильному вогні в каструлі розігріти вершкове і оливкове масло. Викласти цибулю і пасерувати, помішуючи, 10-15 хвилин, тільки щоб він став прозорим і віддав вологу, але не присмажився. 3. Зменшити вогонь до середнього і продовжувати готувати цибулю 30 хвилин, він повинен стати карамельно-коричневого кольору, але ні в якому разі не підгоріти 4. Присипати цибулю борошном, розмішати і залишити його нудитися ще хвилин на п'ять. 5. Додати біле вино і дати йому випаруватися на ¾ об'єму. Потім додати бульйон. 6. Обернуть 2 гілочки чебрецю в лавровий лист як сигарету, це буде букет гарні. Покласти букет гарні в каструлю. Посолити. Варити суп на повільному вогні близько години. 7. Вийняти букет гарні, розлити суп в порційні тарілки або горщики. 8. Зверху викласти на поверхню крутон. Далі діяти швидко - посипати крутонами тертим сиром і поставити в духовку на верхню полицю під гриль. Суп під грилем повинен провести 5 хвилин. Як тільки сир запечеться красивою скоринкою - негайно діставати суп і нести до столу.

 

Сирний суп з лісових грибів з крутонами

ІНГРЕДІЄНТИ

Сушені білі гриби (при відсутності, шампіньйони) 150 г

Плавлений сир 150 г

Часник 1 зубчик

Вершкове масло 40 г

Зелень за смаком

Сіль за смаком

Картопля 200 г

1. Гриби добре миємо й розмочуємо в холодній воді протягом 2-3 годин, коричневу водичку від грибів не виливайте, а отставляем в сторону, пізніше ми її додамо в суп! 2. Наливаємо в каструлю холодну воду і варимо розмочені гриби на невеликому вогні хвилин 15-20. 3. Тим часом чистимо картоплю і ріжемо її кубиками 4. Частина грибів дістаємо з води і відкладаємо в сторону 5. Розчиняємо в киплячій воді з грибами плавлений сирок і додаємо туди картоплю, варимо ще 10-15 хвилин, поки картопля не почне розварюються 6. Подрібнюємо це все блендером до однорідної маси, додаємо туди відкладені гриби і їх коричневу водичку і ще раз подрібнюємо, але не сильно (це потрібно для того, щоб в супі плавали дрібні шматочки грибів і він не був однорідний як дитяче пюре) 7. Варимо суп ще хвилин 10, додаємо сіль і спеції за смаком.

 

Крем-суп з цвітної капусти з крутонами і копченим лососем

ІНГРЕДІЄНТИ

Вершкове масло 40 г

Часник 2 зубчики

Копчений лосось 150 г

Кріп 1 столова ложка

Корінь цибулі-порею 1 штука

Рослинна олія 1 столова ложка

Картопля 1 штука

Цвітна капуста 400 г

Курячий бульйон 250 мл

Молоко 250 мл

Вершки 315 мл

Лимонний сік 1 столова ложка

Хрін 15 г

1. Розігрійте рослинне масло у великій каструлі, додайте дрібно нарізаний порей і 1 подрібнений зубчик часнику. Готуйте на середньому вогні 6-8 хвилин до м'якого стану. Збільште вогонь і додайте нарізану картоплю, розділену на суцвіття капусту, бульйон і молоко. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть, накривши кришкою, 20 хвилин, поки картопля і капуста не стануть м'якими. 2. Повільно остудіть суміш і перекладіть в блендер. Подрібніть до однорідного стану і знову перелийте в каструлю. Додайте вершки, лимонний сік і хрін. Повільно нагрійте протягом 5 хвилин. 3. Наріжте лосось смужками такого ж розміру як крутон. Зверху посипте дрібно нарізаним кропом.

 

Суп з нутом, помідорами і крутонами

ІНГРЕДІЄНТИ

Ріпчасту цибулю 1 штука

Фенхель 1 штука

Оливкова олія 120 мл

Морква 1 штука

Селера 3 штуки

Біле сухе вино 250 мл

Томатне пюре 1 столова ложка

Свіже листя орегано 1 столова ложка

Помідори консервовані 400 г

Рубана петрушка 2 столові ложки

Подрібнений свіжий чебрець 1 столова ложка

Лавровий лист 2 штуки

Цукор 2 чайні ложки

Овочевий бульйон 1 л

Нут 400 г

Песто 4 столові ложки

Сіль за смаком

Мелений чорний перець за смаком

Листя базиліка за смаком

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У великій сотейник покладіть цибулю і фенхель, додайте 3 столові ложки оливкової олії і тушкуйте на середньому вогні близько 4 хвилин. Додайте подрібнені морква і селера і продовжуйте тушкувати ще 4 хвилини, помішуючи, до м'якості. Додайте томатне пюре, перемішайте і готуйте 1 хвилину. Додайте вино і дайте покипіти пару хвилин. 2. Додайте консервовані помідори разом з соком, трави, цукор, овочевий бульйон і трохи солі і перцю. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні близько 30 хвилин. 3. Приблизно за 10 хвилин до подачі супу покладіть нут в миску і злегка роздушіть Картоплем'ялки або торцем качалки; у вас повинна вийти неоднорідна суміш. Додайте нут в суп і варіть 5 хвилин. Потім додайте крутон, добре перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. Спробуйте суп і додайте за смаком солі і перцю 5. Розлийте суп по тарілках. У центр кожної порції викладіть песто, збризніть великою кількістю оливкової олії і посипте базиліком.

 

Крем-суп з гарбуза з беконом, руколою і крутонами

ІНГРЕДІЄНТИ

Гарбуз 1 штука

Ріпчаста цибуля 1 штука

Часник 1 головка

Солодкий перець 1 штука

Вершки 20% -ві 100 г

Вода 1 склянка

Лавровий лист за смаком

Сіль за смаком

Мелений чорний перець за смаком

Мелений мускатний горіх на кінчику ножа

Бекон 2 шматки

Рослинна масло3 столові ложки

Рукола за смаком

Білий хліб за смаком

Мелений імбир на кінчику ножа

Червоний базилік за смаком

1. Розігріти в каструлі рослинне масло, додати порізаний дрібними кубиками цибулю і подрібнений часник і обсмажити до м'якості. Додати імбир мелений, мускатний горіх. 2. Нарізати дрібно болгарський перець і гарбуз, додати до цибулі і обсмажити хвилин 5-7. Додати воду, посолити, поперчити, додати лавровий лист і варити на середньому вогні 10 хвилин до м'якості гарбуза. 3. Перелити суп в блендер і подрібнити до однорідного стану, після додати вершки і ще трохи помісити в блендері. 4. На сухій сковороді обсмажити бекон і після кинути на ще теплу сковороду рукколу, щоб та трохи потім. Відкласти на деякий час їх, поки готується суп. 5. Повернути вже крем-суп на вогонь і довести до кипіння. 6. Крем-суп розлити по тарілках, прикрасити беконом і руколою і зверху всипати крутонами і декількома листочками свіжого базиліку.

 

Теплий салат з курячої печінки з крутонами і шиплячим беконом

ІНГРЕДІЄНТИ

Оливкова олія 7 столових ложок

Салат фризі 2 штуки

Червоний цибулю 1 головка

Сіль ¾ чайної ложки

Мелений чорний перець за смаком Бекон 230 г

Куряча печінка 500 г

Червоний винний оцет 3,5 столові ложки

Мелений духмяний перець 1 чайна ложка

1. У великій мисці змішайте порізаний невеликими шматочками салат, дрібно нарізаний червоний лук, 0,5 чайні ложки солі і 0,25 чайні ложки перцю. 2. Розігрійте сковороду і обсмажте нарізаний невеликими шматочками бекон до хрусткого стану. Перелийте жир зі сковороди в стакан і додайте оливкову олію, щоб вийшло 0,5 склянки. 3. У чистій сковороді розігрійте 1,5 столові ложки оливкової олії. Посипте печінку запашним перцем і рештою сіллю і перцем. Обсмажте приблизно 4 хвилини, щоб печінка усередині залишилася злегка рожева. Перекладіть в тепле місце. 4. У чистій сковороді розігрійте 0,5 склянки залишеного жиру і додайте бекон. Розігрійте, поки бекон не стане сичати і вилийте в салат. Перемішайте і додайте оцет і крутон. Розкладіть по тарілках, зверху викладіть теплу печінку.

 

Салат «Цезар» з фетою

ІНГРЕДІЄНТИ

Салат Романо 1 штука

Помідори черрі 150 г

Куряча грудка 500 г

Сир фета 200 г

Яйця 2 шт

Крутонами 150 г

Соус «Цезар»

Тертий сир пармезан 3 столові ложки

1. Зварити і порізати яйця. 2. Відварити або підсмажити, нарізану кубиками курячу грудку. 3. Нарізати салат. 4. Нарізати фету такими ж кубиками (2 см). 5. Черрі розрізати навпіл. 6. Натерти пармезан. 7. Салатні листя покласти на тарілку. Зверху покласти фету, потім курячу грудку, черрі, яйця і крутон. Полити соусом «Цезар» і посипати все тертим пармезаном.