Іспанський суп
Звичайно, якщо хочеться справжнього іспанського супу, можна просто прилетіти до Іспанії і замовити його в кафе. І тоді Вам може бути доступний будь-який з 130 належать цій кухні традиційних супів. Але якщо немає можливості поїхати зараз в Іспанію, то це не привід не поїсти іспанського супу. Купити блюдо зручного приготування «іспанський суп» Ви завжди можете в нашому інтернет магазині.
Що потрібно знати про іспанські супи. Іспанія благодатна країна з величезною різноманітністю природних дарів. Але є недолік: якщо не з'їв блюдо відразу, то в спеку все моментально псується. Звідси існує три особливості іспанських супів:
- по-перше, в суп часто додається те, що в іншій країні нікому не спало б і в голову - наприклад, мигдаль, виноград і диня;
- по-друге, велика кількість спецій, зокрема, шафран, кориця і білий перець;
- по-третє, багато супив варяться для того щоб потім їх подавати холодними, приклад тому найпопулярніші гаспаччо і сальморехо (ці, до речі, навіть не варяться).
Є четверта особливість - це популярність використання в рецептах томатів, паприки і перцю чилі, з якими іспанці познайомились і оцінили першими з європейців.
Щоб приготувати справжній іспанський суп потрібно визначитися: заправний, густий суп (аж до пюре) або наваристий суп. Якщо наваристий суп, то узбережже воліє рибу і морепродукти, в північній частині Іспанії популярна свинина, південь і схід цінує яловичину. Але повсюдно використовується курка, у якій в Іспанії два імені: кельтське pollo і латинське gallina.
Курячий бульйон по-іспанськи це холодна вода і, крім м'яса і кісток, лапки, голови та інші «наваристі» частини курки. Бульйон «повільний», що не менше години варіння після закипання, до моменту готовності ніяких спецій і солі. У фіналі можуть бути додані крохмаль, борошно пшеничне або навіть горіхове (для густоти). Якщо під час варіння в бульйоні була присутня, неочищена цибулина, морква або шматочок картоплі, в подальшій готуванні ці інгредієнти не беруть участь.
Помідори зазвичай беруться невеликі і солодкі, і тут черрі поза конкуренцією. Після отримання опіків шкірка легко знімається, і якщо томати дуже стиглі, готується пюре з сіллю і спеціями. Крім звичної вже «екзотики» у вигляді перцю чилі або тобаско, важливою частиною смаку іспанського супу є різні «травички» - коріандр (кінза), естрагон (тархун), орегано, розмарин, базилік, чебрець, майоран, кріп.
Овочі перед варінням часто обсмажують для яскравості смаку на рослинному маслі. Маються на увазі морква, цибуля, корінь петрушки і солодкий перець, з якого теж можна зняти шкірку. Інші овочі, такі як картопля, а також кольорову або брюссельську капусту, цибулю-порей, зелений горошок кладуть за бажанням і наявності. Якщо замість цих овочів додати квасолю або нут, у Вас вийде практично знаменита «Енчілада».
Крупа ніяка не використовується, тому що при подачі з супом прекрасно йдуть пшеничні сухарики з сіллю і часником, обсмажені на оливковій олії, або ж крутони.
Прикинули час приготування? Звичайно, якщо Ви справжній кулінар, то займатися улюбленою справою цікаво. А ось якщо ні, то отримати практично той же самий результат можна витративши на все про все не більше півгодини і з мінімумом зусиль. Зручне блюдо «Іспанська суп» від ТМ «Сто пудів» - наша відповідь гастрономічним турам.