Бобові культури

До групи зернобобових культур відносяться соя, горох, квасоля, нут, маш, боби, сочевиця. Деякі культури добре відомі і використовуються нашими господинями при приготуванні повсякденних страв. Супи, другі страви, гарніри - до складу рецептів багатьох з них входять горох і квасоля. Гороховий суп, борщ з квасолею, суп квасолевий з грибами, розсольник, горохове пюре, бобові суміші, лобіо і просто гарніри до других м'ясних страв. Швидше за все, в цьому списку ви дізналися багато знайомих і улюблених страв, і в кожному є якийсь вид бобових. Також багатьом напевно відома сочевиця - дуже корисний і поживний продукт, до того ж одна з найстаріших культур, які вирощуються людьми. Якщо ви читали книгу про життя людей в середні століття, то швидше за все часто в описі зустрічали, що люди їли сочевичну юшку. Це обумовлено тим, що сочевиця має хорошу врожайність і її повсюдно обробляли на полях. Широко відомі червона, зелена, жовта і чорна сочевиця. Між собою різні види сочевиці відрізняються кольором і смаком. Сочевицю додають в суп, і як окремий гарнір до других страв. Соя останнім часом стала теж дуже поширеним продуктом. Сою широко використовують для приготування різних вегетаріанських страв. Наприклад, соєвий гуляш, соєвий фарш. До найменш відомим у нас бобових культур відносяться нут і маш. Нут - це турецький горох, з нього на сході готують багато місцевих страв, наприклад хумус, турецька суп, фалафель Нутовая, і просто як гарнір. На нашому сайті Ви завжди можете знайти широкий вибір бобових і страв зручного приготування на основі бобових культур.

Бобові зерна зазвичай покриті щільною оболонкою, вона може бути гладкою, як наприклад у квасолі, а може бути шорсткою як у нуту. При варінні або при іншій термічній обробці ця оболонка зазвичай не лопається і зберігається цілісність зерна. Можна звичайно довести і до стану пюре при приготуванні страв, рецепти яких вимагають такої консистенції продукту. Кожен з видів бобових має як правило по декілька різновидів. Наприклад, в нашому інтернет-магазині представлена ​​квасоля біла, квасоля чорна, квасоля кольорова, квасоля "Бандолі", квасоля "солдатик" і квасоля "червона шапочка".